Mijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van stillevens met olieverf. Soms experimenteer ik met andere materialen zoals kleurpotlood, acryl, pastel of airbrusch maar steeds kom ik terug bij mijn passie, schilderen met olieverf. 

Er zit geen diepe filosofie in mijn werk, "what you see is what you get". Veel belangrijker is het proces wat eraan vooraf gaat. Het is vaak een zoektocht naar de juiste voorwerpen, sfeer en compositie waarin de voorwerpen het best tot hun recht komen. Soms ben ik dagen aan het schuiven en zoeken naar de juiste compositie. Als de match eenmaal is gevonden en het resultaat van mijn werk navanant dan is mijn missie geslaagd. Meestal heb ik een werk zo'n 2 à 3 maanden onder handen.

Eenvoudige, dagelijkse of oude voorwerpen in de schijnwerpers zetten, dat is mijn doel. Normaal gesproken zou je er zo aan voorbij kunnen gaan. Ik probeer ze vast te leggen op een manier waardoor er anders naar gekeken kan worden. 

Vaak wordt er gezegd “lijkt wel een foto”. Mijn uitdaging is de realiteit zoveel mogelijk te benaderen maar door middel van het schilderen kan ik nog dingen toevoegen of weglaten om meer harmonie te krijgen. Ook de voorgrond, achtergrond of de schaduw, kan ik versterken of afzwakken of met kleuren mijn fantasie erop loslaten waardoor het toch een schilderij is.

Mensen vragen mij vaak wat ik zelf mijn beste werk vind, mijn antwoord is al jaren hetzelfde, "dat moet ik nog schilderen". Dat is de uitdaging die mij prikkelt om steeds opnieuw de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Het gaat mij niet zozeer om het resultaat maar juist om de weg er naar toe. 

Een reactie is van harte welkom en aanmelden voor de nieuwsbrief kan natuurlijk ook.

Ook ben ik, vanaf de oprichting, aangesloten bij Kubra, ontstaan vanuit Exto. http://www.stichtingkubra.nl/